Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/functions.php on line 1

Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/header.php on line 1
Valg af revisor | emomsen
okt 14

Når man starter en ny virksomhed, eller når ens eksisterende virksomhed udvikler sig, kommer man i overvejelser om, hvordan man skal få håndteret bogføring og regnskaber.

Skal og kan man lave det hele selv? Skal man hyre en ekstern bogholder – eller måske ansætte én? Skal man bruge en lokal registreret revisor? Skal man bruge en statsautoriseret revisor fra et stort revisionshus?

Jeg klarer bogføringen selv.
Så længe virksomheden har en overskuelig størrelse, vil de fleste virksomhedsejere kunne håndtere den daglige bogføring og momsregnskaberne selv. Fordelen ved dette er, at man selv ser hver eneste krone, der går ind i og ud af virksomheden. Man får dermed en rigtig god fornemmelse af, hvilke af virksomhedens aktiviteter, der skaber omsætningen.

Ulempen er selvfølgelig, at det koster tid – og selvom man er en dygtig fagperson, er det næsten helt sikkert, at man bruger længere tid på bogføring end en professionel. Desuden laver man formentlig flere fejl. Derfor er det også en god idé at have en revisor med på sidelinjen, til at udarbejde årsrapporten og tjekke, at man ikke har snydt hverken sig selv eller samfundet. Og i dette tilfælde er det vigtigt at vælge et økonomisystem, som både man selv og revisoren har adgang til – som f.eks. vores regnskabsprogram e-moms.dk.

Jeg hyrer en ekstern bogholder.
En ekstern bogholder kan give den aflastning, der skal til for at få tid til at passe salget og udviklingen. Måske foretrækker man selv fortsat at kunne kigge med i tallene, og så er det også her en fordel med et online regnskabssystem.

Jeg skal have fat i en revisor.
Når virksomheden er vokset, eller når der skal dannes forskellige selskabskonstruktioner, vil de fleste have brug for en revisor. Sørg for at sikre dig, at den revisor, du vælger har erfaring med din branche. Så slipper du for at betale ”lærepenge”, når han skal undersøge, hvad der er sædvane i netop din branche. Og sørg for at vælge én som du har tillid til. En dygtig revisor forsøger ikke at sælge dig ydelser, du ikke har brug for, men er omvendt på forkant med din virksomheds udvikling, så der ikke opstår pludselige overraskelser.

Jeg skal bruge en statsautoriseret revisor.
En statsautoriseret revisor koster oftest lidt mere end en registreret revisor, og det er slet ikke givet, at du får noget for de ekstra penge. I nogle tilfælde er der direkte lovkrav om, at revisoren skal være statsautoriseret, men hvis du blot skal have lavet moms og skat for en enkeltmandsvirksomhed, kan du sagtens nøjes med mindre.

Jeg skal bruge et stort revisionshus.
Hvis din virksomhed vækster voldsomt og f.eks. skal i gang med at indtage Europa og resten af verden, kan det være en fordel at vælge et revisionshus, som har højt specialiserede medarbejdere til rådighed. Men det er også indlysende at den slags ekspertise koster. Du vil hos et stort revisionhus ofte komme til at betale mere for simple opgaver end hos din lokale revisor, men omvendt får du altså også et helt hold af kompetente samarbejdspartnere, der på langt sigt kan være en forudsætning for, at tingene går planmæssigt.


Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/comments.php on line 1

Et svar til “Valg af revisor”

Skriv en kommentar

preload preload preload