Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/functions.php on line 1

Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/header.php on line 1
Kontor i hjemmet | emomsen
okt 16

Enhver virksomhed har brug for én eller anden form for kontor – et sted hvor fakturering, bogføring, momsregnskab og al virksomhedens anden administration foregår.

Og hvis man har en nystartet enkeltmandsvirksomhed er det en oplagt tanke at etablere et kontor i hjemmet. Denne løsning har nogle fordele og nogle ulemper. Nogle af dem er helt oplagte, mens man måske ikke umiddelbart tænker på andre.

Fordele
Den første fordel er helt oplagt. Hvis man har plads i hjemmet til et kontor, sparer man penge til husleje. Og en god styring af omkostningerne kan sagtens betyde forskellen på liv og død for en nystartet virksomhed.

En anden fordel er, at man sparer tid på transport til og fra arbejde. Hvis alternativet til et kontor i hjemmet er et kontor, der ligger 15 minutter væk, sparer man ½ time om dagen, hvilket faktisk svarer til 2½ time om ugen eller mindst 10 timer om måneden. Hvis man tager 350 kr. i timen, og hvis man kan bruge tiden på fakturerbare aktiviteter for kunder, kan man faktisk skrive 42.000 kr. direkte ned på bundlinjen.

En tredje fordel er, at man kan håndtere nogle af de huslige pligter sideløbende med arbejdet. Man kan bruge pausen på at tømme opvaskemaskinen, eller man kan nå at vaske 4-5 maskiner tøj, mens man passer jobbet.

Man kan passe administrationsarbejdet om aftenen, når ungerne sover.
Og hvis man kan indrette sig på en måde, så kontoret kun kan bruges erhvervsmæssigt, kan man trække en andel af sin husleje fra – men denne fordel er dog temmelig tvivlsom. Det er nemlig meget vanskeligt at godtgøre, at man ikke kan bruge det ekstra kontor som f.eks. gæsteværelse, læserum, opbevaring af ting og sager eller alt muligt andet. Og hvis SKAT blot finder antydningen af privat brug ved en kontrol – så er fradraget uberettiget, og man risikerer sanktioner.

Ulemper
Nogle af fordelene er faktisk også ulemper, hvis man betragter dem fra en anden vinkel.
Det kan have en god mental virkning, at man forlader sit hjem for at tage på arbejde. Hjernen går i arbejdsgear, og mange mennesker vil være mere produktive på et kontor uden for hjemmet.

Med et kontor i hjemmet går man glip af samvær med andre. Hvis man i stedet vælger et kontor i et iværksættermiljø eller i et kontorhus med flere andre virksomheder, får man helt automatisk et netværk, der leder til nye ideer og nye kunder.

Hvis man overdriver de sideløbende huslige pligter, kan de nemt udvikle sig til overspringshandlinger, som man laver, før man gå i gang med de opgaver, man ikke bryder sig om. Det kan godt være lettere at kaste sig over en god gang støvsugning end sit regnskabsprogram – men gulvet kræver ikke gebyr for at blive støvsuget for sent, på samme måde som SKAT gør det, hvis man ikke indberetter moms til tiden.

Arbejdet på kontoret i hjemmet kan godt blive ensomt, og man kan godt få lidt svært ved at beslutte, hvornår man skal holde fyraften. Det kan let gå ud over familien. Det gælder selvfølgelig også, hvis kontoret trækker for meget om aftenen, når man egentlig skulle hygge sig sammen og slappe af for at være klar til næste dag.

Om fordelene eller ulemperne vejer tungest må være op til den enkelte. Nogen elsker at arbejde hjemmefra, mens andre slet ikke kan administrere det. Den enkelte iværksætter må finde den løsning, der passer ham eller hende bedst.


Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/comments.php on line 1

Et svar til “Kontor i hjemmet”

  1. Jacob Leander siger:

    Kan kun nikke genkende til ovenstående – Da jeg flyttede i et kontor ude i byen, blev jeg meget mere effektiv i mit arbejde og når nu mere hver dag, selvom jeg arbejder færre timer og holder flere pauser.

    Så for mig, både professionelt og privat, har det været det bedste jeg har gjort, at flytte virksomheden ud af hjemmets fire vægge.

Skriv en kommentar

preload preload preload