Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/functions.php on line 1

Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/header.php on line 1
Inspirationelle taler | emomsen
mar 26

Efter få år som iværksætter, tror jeg det er de færreste iværksættere der har nogle illusioner tilbage, om at iværksætterlivet skulle være nemt og ligetil, specielt her under krisen. Helt op til 70% af folk der starter ud for sig selv, ender med at give op på vejen til “succes”, og det er der rigtig mange gode grunde til. Økonomisk knaphed og usikkerhed er hverdag for langt de fleste i de første par år, men alligevel er der nogen der brænder igennem, nogle der ikke giver op og bliver ved.

Udover gode koncepter og produkter tror jeg der er en ting som er helt centralt for den succesfulde iværksætter; Vedholdenhed, og deraf evnen til når det ser mest sort ud, at træde ud af mørket og se helt overordnet på tilværelsen. Det er simpelthen evnen til at ryste det træ man selv sidder i for tvivl og usikkerhed, så man igen kan se helt klart og fokusere på det mål man har sat sig. En rigtig god metode til at tænde den indre ild igen, efter en hård periode, er ved enten at læse om andre der har været i samme situation, eller se nogle af de rigtig gode “inspirational speeches” der findes på youtube.

Rigtig mange succesfulde iværksættere, har udtalt at de ser disse taler igen og igen, for at blive inspireret og for at få energien til at fortsætte. Jeg har her valgt to sådanne taler for at dele dem med læserne af bloggen.

Den første video er fra en meget karismatisk amerikansk iværksætter ved navn Gary Vaynerchuk, som overtog sine forældres vinhandel, med en lille millionomsætning, og løftede det over 7 år til en 50 millioner dollar forretning. Hans pointe er at hvis du bare er en lille bitte smule i tvivl om det du laver, så lav noget andet. Han mener ikke at der er nogen grund til, i det 21 århundrede, at lave noget man ikke gider.

Han er måske lidt “for” amerikansk i hans fremtoning, og det er jo nemt nok at stå at sige at man bare skal lave det man vil når han selv er født millionær. Men han har en pointe der er svær at komme udenom, at det reelt er muligt at lave det man elsker, hvis man er villig til at kæmpe for det.

Den anden og sidste video jeg vil vise er muligvis den mest inspirerende tale der er lavet på film nogensinde. Det er fra filmen Any Given Sunday med Al Pacino, hvor han som træner for et football hold, fortæller dem om hvad det kræver at vinde, både i football men også i livet som helhed. Meget stærkt.

Hvis du ikke allerede har set klippet, så se det med det samme, og engang hver 14 dag derefter. Så er det i hvert fald ikke Al Pacino’s skyld hvis du ikke får succes 🙂

God vind med projekterne, og god weekend!
Thomas Sindberg


Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/comments.php on line 1

Skriv en kommentar

preload preload preload