Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/functions.php on line 1

Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/header.php on line 1
Hvad er et regnskabsprogram? | emomsen
dec 12

Et regnskabsprogram er et system hvor i du kan holde styr på den daglige drift og bogføring i dit firma. Før der kom computere til verden, benyttede man kladder og bøger, heraf “bogføring” eller som det hedder på engelsk “Book Keeping”. “Let me have a look at your books.” Kunne fx refere til at man ville se på en virksomheds bogføring.

Det var købmændene i italien der først fandt ud af at man kunne benytte dobbelt bogføring for at krydstjekke om det man nu tastede ind i sine bøger nu engang også stemte med resten af regnskabet. Det gik ud på at man først tastede en postering ind på fx en salgskonto og samtidig bogførede samme beløb som udtræk på en driftskonto.

Med computeren blev det muligt at lave udregningerne automatisk, så man ikke skulle side med kugleramme eller lommeregner, programmet kunne nu udregne det hele for en.

Med internettet blev det muligt at lave sin bogføring online, og således altid have adgang til sine “books”, lige meget hvor man var i verden.

I dag opdeler man regnskabsprogrammer i lokalt eller online. Et ekempel på et lokalt regnskabsprogram er programmet Letmoms.dk der er et regnskabsprogram i excel. Et eksempel på et online regnskabsprogram er regnskab-plus.dk.


Warning: assert() [function.assert]: Assertion failed in /var/www/emomsen.dk/public_html/wp-content/themes/iblog2/comments.php on line 1

Skriv en kommentar

preload preload preload